Internet is voor steeds meer mensen een dagelijks gebruiksmiddel. Steeds meer mensen beschikken over niet één, maar meerdere apparaten waarmee ze gebruik maken van diensten op het internet. Daarmee verschuift de focus van offline applicaties van offline naar online applicaties. De afhankelijkheid van een internetverbinding is vergroot, maar de voordelen van de toegankelijkheid van informatie groeien harder. Er zijn een aantal applicaties die ik regelmatig gebruik en die ik u ook van harte aan zou willen bevelen:

Google

 • Gmail: de e-mailservice waar ik niet zonder zou kunnen. Innovatief, efficiënte en snel zorgt Gmail voor uw e-mailverwerking. Daarnaast is het ook erg handig als adresboek om alle contactpersonen met alle gegevens (e-mail, telefoon, adres, verjaardag en website) in te bewaren. Tip: synchroniseer het adresboek met uw smartphone.
 • Calendar: een digitale agenda. Voordeel? Geen gekras in papieren boekjes, in één keer een herhalende afspraak maken (bv. college, sport, borrelavond, verjaardagen), afspraken maken met anderen door agenda’s naast elkaar te leggen, herinneringen op de telefoon, als pop-up, via sms of e-mail.
 • Maps: landkaarten, satellietbeelden en de combinatie daarvan. Vind adressen op de kaart, genereer routebeschrijvingen (ook mobiel) en maak gepersonaliseerde kaarten.
 • Picasa web: foto’s delen en beheren.
 • Reader: al uw RSS-feeds (nieuws en blogs) centraal beheren.

Entertainment

 • Grooveshark: luister naar uw favoriete muziek en ontdek soortgelijke muziek. Vroeger waren er ook Pandora en Last.fm, inmiddels zijn dit geen gratis toegankelijke diensten meer.

Tools (handig)

 • Evernote: ook online toegang tot uw notities gemaakt in Evernote (zie ook mijn eerdere post).
 • Tungle.me: de beste afsprakenplanner die ik ken (vergeleken met Doodle, Datumprikker, etc.). Geen inlog nodig voor de genodigden, maar met een (gratis) account, is het ook mogelijk aan anderen uw eigen beschikbaarheid te tonen. Tungle.me kan ook gekoppeld worden aan de Google en/of Outlook-agenda.
 • NS: ov-reis (niet alleen trein) plannen en online treinkaartjes kopen, tevens een kaart van Nederland met actuele storingen en werkzaamheden. De mobiele variant (Reisplanner Xtra biedt nog meer voordelen zoals een reis plannen vanaf het dichtstbijzijnde station, seintjes voor vertrek, aankomst, reisbewaking en uitchecken). Om ook de rest van het OV in de planning op te nemen kan ook gebruik gemaakt worden van 9292.nl.

Design

 • Color Scheme Designer: Een tooltje om prachtige kleurenschema’s mee te maken. Een alternatief is Adobe’s Kuler, waarin het ook mogelijk is om een kleurenschema te (laten)baseren op een afbeelding.
 • Aviary: creatieve creatie-tools voor afbeeldingen, vectors, foto’s, effecten, kleuren en muziek.

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe applicaties die ik nog niet ken, dus heeft u nog tips of toevoegingen voor anderen en mij? Laat het hieronder weten.

http://ns.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *