Voor mij is Postbox een ideale e-mailclient. Momenteel beheer ik een groeiend aantal e-mailaccouts. Enkele voor privédoeleinden (onderscheid tussen dagelijks gebruik, studentmail en ‘spam’- accounts voor registratie op websites), anderen voor commissies, organisaties en het bedrijf. Anders dan oudere e-mailclients, zoals Thunderbird en Outlook, is het met Postbox mogelijk diverse e-mailaccounts overzichtelijk te managen.

Op de website van Postbox zijn alle unieke functies te vinden, maar hieronder zal ik er enkele toelichten:

  • Gescheiden account- en mappenstructuur: voor een overzichtelijke weergave van je accounts is het niet nodig dat in één oogopslag alle mappen van alle accounts zichtbaar zijn. In Postbox zijn slechts de mappen zichtbaar van de geselecteerde account.
  • Conversatie-weergave: de e-mails worden weergegeven als conversaties in plaats van losse berichten. Net als in Gmail worden je conversaties als één regel in je inbox weergegeven en postbox voegt daar de mogelijkheid aan toe om deze regel uit te klappen. Daarnaast kan in het bericht zelf snel worden bekeken welke eerdere berichten er in een conversatie zijn ontvangen en verstuurd.
  • Message Inspector: een handig venster waarin de elementen als bijlages, links, afbeeldingen uit het geselecteerde bericht worden getoond.
  • Add-ons: met de onderstaande add-ons wordt Postbox nòg beter:
  • Lightning: een agendafunctie als apart tabblad.
  • Provider for Google Calendar: om Google agenda’s te beheren vanuit Postbox.
  • Zindus: synchroniseert de contactpersonen van Google met Postbox.
  • Woordenboek Nederlands: controleert e-mailberichten op juiste spelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *