1338212_business_man[1]

Use the web to improve your English I

0

Hoog tijd voor een nieuw bericht op deze plek na bijna een jaar radiostilte.

De Universiteit Twente biedt onder de noemer Study & Career diverse cursussen en workshops aan ter ondersteuning van je studie. Laatst volgde ik de workshop “Use the web to improve your English” met veel praktische tips voor het gebruiken van diverse bronnen op Internet om je Engelse schrijfvaardigheid te verbeteren. Deze tips wil ik niemand onthouden. Daarom in deze serie blogs een overzicht van de tips:

1: Dictionary & Thesaurus (meer…)

e-mailetiquette

E-mail etiquette

2

Dat e-mail inmiddels gemeengoed is geworden in onze maatschappij, weten we allemaal wel. Wie stuurt nog een handgeschreven brief naar iemand per fysieke post, als het ook in een paar seconden digitaal verstuurd kan worden? Echter, we weten helaas nog lang niet allemaal hoe e-mailen moet, althans hoe dat hoort. Dit komt omdat het onderwijs altijd achter loopt op de technologie en er toen wij leerden brieven schrijven, e-mail nog geen gemeengoed was. (meer…)

thumb

Nieuwe website

0

Zojuist heb ik een nieuwe persoonlijke mini-website gelanceerd. Ben erg benieuwd wat je ervan vind. Zelf ontworpen, simpel ontwerp, maar wel veel werk. Er wordt nog meer aan toegevoegd, zodra ik weer een #OG-moment heb.

www.pjsmits.nl

Dropbox

Samenwerken doe je efficiënt

2

Voor een aantal vakken (steeds meer) wordt groepswerk als werkvorm gehanteerd. Vaak moeten hierbij ook documenten door groepsgenoten worden gereviseerd. Iedereen die in groepen heeft samengewerkt waar bestanden moesten worden uitgewisseld weet wel hoe dat gaat. Een hoop heen en weer ge-email, e-mails vergeten, kwijt, USB-sticks die te klein zijn of toch in die andere tas zitten, enzovoorts. De ELO Blackboard biedt ook wel een mogelijkheid van bestandsuitwisseling, maar dat is zo ontzettend omslachtig dat vrijwel niemand dat wil gebruiken. (meer…)

crisis1

Nieuwjaarsspeech

0

Ter introductie van het nieuwe jaar de boodschap die ik eenieder graag wil meegeven voor 2011:

(meer…)

Settings 2

Nuttige Blogs

0
Games 2

Vermakelijke blogs

0
  • Youp’s column/weblog over zijn kijk op de wereld en vooral de actualiteiten.
  • Een eigen visie op de maatschappij is altijd interessant, zo ook deze van Stefan.
  • Het alom bekende en beruchte Geenstijl geeft een geheel eigen(wijze), brutale, maar nuchtere visie op de wereld.
  • Even lachen om andermans falen kan op Failblog en op Epic Fail. Ook om andermans taalkundigheid hier.
  • Voor de geïnteresseerden in ICT zijn de nieuwsblogs van PCM en Websonic mogelijk ook interessant.
Online Review

Top webapplicaties

0

Internet is voor steeds meer mensen een dagelijks gebruiksmiddel. Steeds meer mensen beschikken over niet één, maar meerdere apparaten waarmee ze gebruik maken van diensten op het internet. Daarmee verschuift de focus van offline applicaties van offline naar online applicaties. (meer…)

postbox-icon-512

Postbox, de next-generation e-mailclient

0

Voor mij is Postbox een ideale e-mailclient. Momenteel beheer ik een groeiend aantal e-mailaccouts. Enkele voor privédoeleinden (onderscheid tussen dagelijks gebruik, studentmail en ‘spam’- accounts voor registratie op websites), anderen voor commissies, organisaties en het bedrijf. Anders dan oudere e-mailclients, zoals Thunderbird en Outlook, is het met Postbox mogelijk diverse e-mailaccounts overzichtelijk te managen.

(meer…)

ffextensions

Firefox + Add-ons

0

Een betere en uitgebreidere browser is altijd handig als Intenet Explorer even niet meewerkt, traag is of niet doet/kan wat u wil. Een goede optie is Firefox. Firefox is vrijwel geheel naar eigen voorkeuren en behoefte aan te passen en uit te breiden met mogelijkheden via de add-ons.

(meer…)

Naar boven